Ratni zločini

SIPA uhapsila osam osoba

Objavljeno: 08.11.2018. u 13:39

Hapšenja su provedena u Vitezu, Zenici i Sarajevu

FOTO: ARHIV

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su na području Viteza, Zenice i Sarajeva luhapsili osam lica zbog sumnje da počinili krivično djelo "Ratni zločin protiv ratnih zarobljenika" i "Ratni zločin protiv civilnog stanovništva", saopćeno je iz SIPA-e.

U okviru akcije koja se provodi po naredbama Tužilaštva i Suda BiH, izvršeni su pretresi stambenih i ostalih prostorija, kao i pomoćnih objekata i pokretnih stvari koje su u vlasništvu ili ih koriste osumnjičeni, uz privremeno oduzimanje predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, saopćeno je iz SIPA-e.

- Lica lišena slobode sumnjiče se da su navedena krivična djela počinili tokom ratnih dešavanja na teritoriji opštine Vitez dana 22.decembra 1993. godine. Nakon kriminalističke obrade navedena lica će biti predata u dalju nadležnost Tužilaštvu BiH - navodi SIPA.

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije