open-navfaktor-logo
search
Konstituirajuća
Sjednica Gradskog vijeća Sarajeva: Bogić Bogićević jedini kandidat za gradonačelnika
Počela je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajevo. Osim izbora za prvog čovjeka grada, na dnevnom redu je izbor predsjedavajućeg Gradskog vijeća, njegovih zamjenika i dogradonačelnika.
24.03.2021. u 10:39
get url
text

Gradski vijećnici kojima je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine verificirala mandat, preuzet će dužnost gradskog vijećnika javnim davanjem i potpisivanjem svečane izjave u skladu s Poslovnikom Gradskog vijeća Sarajeva.

Na sjednici će biti izabran predsjedavajući Gradskog vijeća, dva zamjenika predsjedavajućeg, a trebao bi biti izabran i novi gradonačelnik te zamjenici gradonačelnika Sarajeva.

Jedini kandidat za gradonačelnika Sarajeva je Bogić Bogićević na prijedlog SDP-a, dok je Naša stranka za zamjenicu gradonačelnika predložila Anju Margetić, sportiskinju i reprezentativku BiH u plivanju te kao drugog zamjenika gradonačelnika Narod i pravda predložila je Harisa Bašića.

{$galerijaFotografija}

Prema dogovoru "Četvorke", za predsjedavajućeg Gradskog vijeća trebao bi biti imenovan Jasmin Ademović (Narod i pravda), a zamjenici Dragan Stevanović (SDP) i Mirela Džahverović (Naša stranka).

Sjednica Gradsko vijeće Grad Sarajevo 24.03.2021
1 od 29
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.