Uposlenici tog centra, zajedno sa stručnim osobljem Ski-centra Bjelašnica, rade na rješavanju problema.

- Sve smo pripreme za novu sezonu izvršili, ali dok ne popravimo ratrak, skijanja neće biti. Javnost ćemo blagovremeno obavijestiti kada bude otklonjen kvar i kada se steknu uvjeti za pripremu skijaške staze - najavljuje Mušija.

Kakanj i to preduzeće proteklih su godina uložili mnogo sredstava u popularno skijalište, jedino takve vrste u Zeničko-dobojskom kantonu. Osvijetljena je ski-staza i osposobljena za noćno skijanje, a sve se čini da bi se poboljšala ponuda za posjetitelje.

- Novitet ove godine je sankaška staza, uz postojeću skijašku stazu. Nakon što su riješena neka administrativna pitanja, jer smo morali izvršiti i sječu dijela šume, osposobljena je i sankaška staza. Možemo se pohvaliti novim površinama pripremljenim za sankalište, ali i dodatnim prostorom za Školu skijanja. Osigurali smo novih oko 3.000 kvadratnih metara površine uz postojeću ski-stazu, što nam mnogo olakšava rad - ističe Mušija, koji napominje da će korištenje sankaške staze biti besplatno za sve te da će staza svakodnevno raditi, u periodu od 10 do 16 sati.

Općina Kakanj je, u okviru projekta osvjetljavanja na Ponijerima, ugradila dodatna dva kilometra s novim led-svjetiljkama.

- To nas posebno raduje kao domaćine Ski-centra jer će sada naši posjetioci imati priliku da uživaju u noćnim šetnjama i u posebnom planinskom ozračju. Općina u dane vikenda organizuje i besplatan prijevoz za sve zainteresirane građane do Ponijera - kaže Mušija.

Polasci autobusa su, napominje, u 9 sati ispred Sahat-kule, a povratak u 16 sati sa Ponijera. Dovoljno je samo da se prethodno, na broj telefona 032/771-800 te lokal 882, izvrši prijava zbog primjene mjera zaštite od širenja koronavirusa.

Kada bude riješen problem s ratrakom, Ski centar će organizirati dnevno skijanje, u terminu od 10 do 16, kao i noćno skijanje u periodu od 18 do 21 sat. Cijena karte za dnevno skijanje iznosi 15 KM, a za noćno 10 KM. Ski-sezona će biti organizirana na način da se poštuju sve preporuke Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine.