open-navfaktor-logo
search
NSRS 
Skinut zahtjev za smjenu Čubrilovića, Stanivuković mu izračunao koliko je plaćen, a koliko je radio
Sa dnevnog reda današnje redovne sjednice Narodne skupštine RS-a skinut je zahtjev SDS-a za razrješenje predsjednika NSRS-a Nedeljka Čubrilovića.
16.06.2020. u 11:34
get url
text

Takođe, skinut je i Prijedlog Deklaracije NSRS-a o osudi napada, progona i hapšenja vladika i sveštenika Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori – prijedlog zastupnika Nebojše Vukanovića. Uporedo s tim, na zahtjev nekoliko klubova zastupnika vladajuće skupštinske većine, dnevni red je dopunjen tačkom o zaštiti prava Srpske pravoslavne crkve na slobodno ispovijedanje vjere i prava na imovinu u Crnoj Gori. To su oštro kritikovali Vukanović i zastupnica Jelena Trivić (PDP), tvrdeći da se zapravo radi o istoj stvari, a Trivić je ocijenila da je ovo "krađa intelektualne svojine".

Zastupnik Draško Stanivuković (PDP) tražio je da se sa dnevnog reda skine tačka 22. – Prijedlog poslovnika Narodne skupštine RS-a, ali to nije usvojeno.

- Ovaj poslovnik je nedemokratski i necivilizovan. Usvojila bi ga iz prve samo Sjeverna Koreja i vi. Odgovara vam da nemamo mogućnosti da pričamo ovdje. Ovo mogu da predlože samo bahati ljudi koji su spremni na sve. Ovim poslovnikom njegujete lezihljeboviće i ćutologe. Ovim će biti ozakonjena diktatura – rekao je Stanivuković.

Najavio je i da "po cijenu štrajka i protesta", na ovo neće pristati, te da je spreman na sve vidove borbe. Rekao je i da je "izračunao" koliko zastupnika je bilo na sjednicama NSRS-a i učestvovalo u raspravama, te podvukao da je Čubrilović prvi na tom spisku.

- Niste prošli ovo polugodište. Od 79 radnih dana, skoro 39 niste bili tu, ni lupnuli tim čekićem. Šta je kazna za vas ili ima samo kazna za one koji pričaju. Dobili ste bruto 165.000 KM, a pola vremena niste ni bili ovdje – dodao je Stanivuković.

Istakao je i zastupnika Dražena Vrhovca, za kojeg je naveo da je za sve vrijeme ovog saziva imao dvije diskusije, a direktor je Investiciono-razvojne banke RS (IRBRS).

- Halal vam vjera – dodao je.

Šef Kluba zastupnika SNSD-a Igor Žunić, podvukao je da predsjednika NSRS-a bira skupštinska većina, kao i svugdje u svijetu.

- Mogli bismo možda i diskutovati, kad bi ta diskusija imala ikakvog smisla – dodao je Žunić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.