open-navfaktor-logo
search
Oglasili se
Skoncentrišite se, Ajanoviću: Sa Stomatologije demantuju nešto što Faktor nije ni objavio?!
Stomatološki fakultet u Sarajevu oglasio se reagiranjem povodom jučerašnje informacije koju je zvanično saopćila Uprava za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, a u vezi sa sprečavanjem krijumčarenja robe. 
17.06.2021. u 16:32
get url
text

Prof. dr. Lejla Kazazić, prof. dr. Selma Tosum Pošković i prof. dr. Muhamed Ajanović, dekan Stomatološkog fakulteta, u svom demantiju traže od Faktora ispravku "neistinitih navoda", tačnije ispravku nečega što Faktor nije ni objavio. 

- Dana 16.06.2021. objavili ste tekst pod naslovom: "Profesorice Stomatološkog fakulteta UNSA krijumčarile implantate, dekan Ajanović putovao s njima", u kojem ste na naš račun iznijeli niz neutemeljenih tvrdnji o navodnom pokušaju krijumčarenja implantata i također navodnoj angažiranosti Muhameda Ajanovića, dekana Stomatološkog fakulteta u Sarajevu, da se taj cijeli slučaj zataška - stoji, između ostalog u tom reagiranju. 

Faktor, osim činjenice da je Ajanović putovao u društvu dvije svoje kolegice, ništa drugo nije objavio. Navodi o "angažiranosti Muhameda Ajanovića, dekana Stomatološkog fakulteta u Sarajevu, da se taj cijeli slučaj zataška", u Faktorovom tekstu nisu objavljeni. 

- U vezi sa naznačenim, dopustite da odgovorimo na neistinite navode koje ste iznijeli i ukažemo na činjenice sa kojima javnost treba biti upoznata, a koje ste vi, kao sredstvo javnog informiranja, bili dužni provjeriti i utvrditi prije nego ste objavili predmetni tekst - stoji u reagiranju na tekst, tačnije zvanično obrazloženje Uprave za indirektno oporezivanje, što znači da je Faktor kod zvanične državne institucije provjerio činjenice prije objave. 

- Vaša tvrdnja o tome da grupa profesora sa Stomatološkog fakulteta iz Sarajeva često krijumčari zubne implantate predstavlja tešku optužbu koja nema nikakvo utemeljenje u činjenicama. Profesori Stomatološkog fakulteta su osobe koje su se u svom životu borile za znanje, stekle sve akademske stupnjeve obrazovanja i dobili najviša nastavnička zvanja, a nisu nikakvi krijumčari i "šverceri" kako to netačno u svom tekstu navodite - stoji u reagiranju u vezi s Faktorovim tekstom u kojem ove tvrdnje nisu ni objavljene. 

VEZANI TEKST - Profesorice Stomatološkog fakulteta UNSA krijumčarile implantate, dekan Ajanović putovao s njima

Također je netačna i beskrupulozna vaša konstatacija da profesorima Stomatološkog fakulteta upravlja Muhamed Ajanović, navode u reagiranju. Također, ova tvrdnja nije objavljena u Faktorovom tekstu.

- Imajući u vidu navedeno, u skladu sa odredbom člana 8. Zakon o zaštiti od klevete FBiH, molimo vas da objavite ispravku neistinitih navoda - navodi se na kraju reagiranja Stomatološkog fakulteta.

Imajući u vidu sadržaj "demantija", u skladu sa "zakonom o zdravom razumu" prije svega, Faktor od Ajanovića i profesorica Lejle Kazazić i Selme Tosum Pošković, traži da se skoncentrišu i pročitaju jučer objavljeni tekst. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.