U nastavku zasjedanja zastupnici bi trebalo da dogovore datum održavanja sjednice Skupštine Kantona Sarajevo u vezi prijedloga za glasanje o nepovjerenju Vladi KS.

- S obzirom na opstrukcije predsjedavajućeg Skupštine Mirze Čelika i naprasno prekidanje sjednice , datum za izglasavanje nepovjerenja Vladi KS će biti veoma brzo - kazala je za Faktor Danijela Kristić, zamjenica predsjedavajućeg Skupštine KS.

VEZANI TEKST - Kada će ponovo zasjedati Skupština KS: Datum za smjenu Vlade još na čekanju

Kao prvu tačku na ovoj sjednici zastupnici bi trebali razmatrati Prijedlog Zaključka o izmjeni i dopunama Zaključaka Skupštine Kantona Sarajevo od 28. septembra 2020. godine a koji se odnosi na izmjene u moratoriju na zapošljavanje u KS.

Pored ove tačke zastupnici će razmatrati i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u Kantonu Sarajevo, zatim će se dati na usvajanje prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Program rada sa finansijskim planom javnih ustanova kulture za 2020. godinu, kao i izvještaj o radu Fonda Kantona Sarajevo za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila - žrtava rata "IKRE".