open-navfaktor-logo
search
Zasjedao Kolegij
Skupština KS će razmatrati Nacrt zakona o sprečavanju nepotizma i stranačkog zapošljavanja u javnom sektoru
Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo održat će se 27. aprila 2021. godine online, a Kolegij Skupštine KS usaglasio je dnevni red.
14.04.2021. u 11:41
get url
text

Na narednoj sjednici bit će razmatrana informacija o epidemiološkoj situaciji, Prijedlog zakona o podršci povratnicima u Srebrenicu, kao i Nacrt zakona o sprečavanju nepotizma i stranačkog zapošljvanja u organima javnog sektora u Kantonu Sarajevo.

Na dnevnom redu ove sjednice su i zastupnička pitanja, inicijative i odgovori, Prijedlog odluka o dodjeli javnih priznanja Kantona Sarajevo, te Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Program rada sa finansijskim planom Fonda Kantona Sarajevo za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca, poginulih civila, žrtava rata Ikre za 2021. godinu.

Bit će razmatrani i izvještaji o radu Odbora za žalbe javnosti za 2020. godinu, te o stanju u oblasti socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodica sa djecom za 2020. godinu.

Tematska sjednica Skupštine KS posvećena sigurnosnoj situaciji održat će se 28. aprila ove godine, saopćeno je iz Press službe Vlade KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.