open-navfaktor-logo
search
Nije ni počela
Skupština KS nema kvorum, Kristić poželjela "ugodan rad", pa saopćila da nema uvjeta za rad
Sjednici nisu prisustvovali zastupnici koji čine novu većinu u Skupštini Kantona Sarajevo
08.01.2020. u 09:24
get url
text

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo prekinuta je jer nije bilo dovoljno zastupnika za rad. 

Na mjesto predsjedavajuće Skupštine KS sjela je Danijela Kristić (Narod i Pravda) koja je dogovorom između ranijeg predsjedavajućeg Elmedina Konakovića, zamjenika Vibora Handžića i Danijele Kristić, upravo Kristić imenovana za novu predsjedavajuću.

Sjednici nisu prisustvovali zastupnici koji čine novu većinu u Skupštini Kantona Sarajevo.

Danima traju politička prepucavanja između ranije i aktuelne većine.

-Svima nama želim uspješan rad i ugodnu radnu atmosferu. Sjednici prisustvje 15 zastupnika - pročitala je Kristić sa papira na početku pokušaja održavanja sjednice, pa nastavila čitati: "S obzirom da se nisu stekli uvjeti za rad uz konsultaciju sa doperedsjedavajućim prekidam sjednicu". 

{$galerijaFotografija}

Bilo je planirano da se Skupština održi sa četiri tačke dnevnog reda, pored pitanja i inicijativa, planirano je da se razmatra Prijedlog odluke o privremenom finansiranju potreba Kantona Sarajevo za period 01.01. do 31.03.2020. godine, zatim Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za period 01.01.2020. godine do 31.03.2020. godine i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju potreba Javne ustanove “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo za period 01.01. do 31.03.2020. godine.

Skupština Kantona Sarajevo, 08.01.2020
1 od 17
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.