Četvrtak, 01.10.2020.

Uvjerljiva pobjeda

Skupština odlučila: Fahrudin Skopljak novi predsjednik SDA Tuzlanskog kantona

Fahrudin Skopljak novi predsjednik KO SDA TK
FOTO: J. Bojić

Fahrudin Skopljak izabran je za novog predsjednika Kantonalnog odbora SDA Tuzlanskog kantona. Njemu je povjerenje dalo 70 delegata na Skupštini KO SDA, održanoj večeras u tuzlanskom BKC-u, dok je njegov protukandidat Bego Gutić, dobio povjerenje 24 delegata.

- Dobio sam podršku 70 delagata i to me obavezuje da uvedemo više odgovornosti u posao koji radimo. Moramo se baviti stvarnim problemima građana, a SDA kao vodeća stranka u TK, neko ko predvodi Vladu TK, mora donositi zaključke o svim najvažnijim problemima - rekao je Skopljak.

Čekaju nas Općinski izbori, dodaje, i trebamo biti na usluzi našim općinskim i gradskim odborima da dobijemo štio veći broj načelnika.

- Sasvim sigurno ćemo više biti među narodom da bi vratili poljuljanu vjeru u politiku. SDA mora biti poput velike rijeke, zbog ove države. U SDA ima svega, mi smo svjesni da ima ljudi kojima tu nije mjesto, međutim moramo okupljati ljude. Stavit ćemo se naraspolaganje našim kolegama u Podrinju, sve ćemo učiniti da vratimo potziciju načelnika u Srebrenici, zbog svega što se dešavalo - rekao je Skopljak.

Inače, Skopljak je ratni vojni invalid iz Lukavca, diplomirani je ekonomista, a u vladi premijera Bege Gutića bio je ministar za boračka pitanja.

Bego Gutić rekao je nakon izbora za predsjednika da se osjeća kao pobjednik zbog nekorektne kampanje koja je vođena u periodu kandidiranja te da je, stoga, rezultat očekivan.

- Ja sam zagovarao jedan liberalniji koncept SDA, građanskiji u odnosu na ono što nudi Skopljak. Imat ćemo kontinuitet jedne politike u SDA koja traje 25 godina. Ja ostajem predsjednik Općinskog odbora SDA Banovići, član Kluba zastupnika u Skupštini TK. Sve što bude dobro u novom KO SDA ću podržati, a sve što budem smatrao da nije dobro glasno ću govoriti i kritikovati. Moj protukandidat imat će moju punu podršku - rekao je Gutić.

Za potpredsjednike KO SDA TK večeras su izabrani Salko Bukvarević i Denijal Tulumović.

 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh