Petak, 09.12.2022.
Fahrudin Skopljak novi predsjednik KO SDA TK
FOTO: J. Bojić

Skupština odlučila: Fahrudin Skopljak novi predsjednik SDA Tuzlanskog kantona

Fahrudin Skopljak izabran je za novog predsjednika Kantonalnog odbora SDA Tuzlanskog kantona. Njemu je povjerenje dalo 70 delegata na Skupštini KO SDA, održanoj večeras u tuzlanskom BKC-u, dok je njegov protukandidat Bego Gutić, dobio povjerenje 24 delegata.

- Dobio sam podršku 70 delagata i to me obavezuje da uvedemo više odgovornosti u posao koji radimo. Moramo se baviti stvarnim problemima građana, a SDA kao vodeća stranka u TK, neko ko predvodi Vladu TK, mora donositi zaključke o svim najvažnijim problemima - rekao je Skopljak.

Čekaju nas Općinski izbori, dodaje, i trebamo biti na usluzi našim općinskim i gradskim odborima da dobijemo štio veći broj načelnika.

- Sasvim sigurno ćemo više biti među narodom da bi vratili poljuljanu vjeru u politiku. SDA mora biti poput velike rijeke, zbog ove države. U SDA ima svega, mi smo svjesni da ima ljudi kojima tu nije mjesto, međutim moramo okupljati ljude. Stavit ćemo se naraspolaganje našim kolegama u Podrinju, sve ćemo učiniti da vratimo potziciju načelnika u Srebrenici, zbog svega što se dešavalo - rekao je Skopljak.

Inače, Skopljak je ratni vojni invalid iz Lukavca, diplomirani je ekonomista, a u vladi premijera Bege Gutića bio je ministar za boračka pitanja.

Bego Gutić rekao je nakon izbora za predsjednika da se osjeća kao pobjednik zbog nekorektne kampanje koja je vođena u periodu kandidiranja te da je, stoga, rezultat očekivan.

- Ja sam zagovarao jedan liberalniji koncept SDA, građanskiji u odnosu na ono što nudi Skopljak. Imat ćemo kontinuitet jedne politike u SDA koja traje 25 godina. Ja ostajem predsjednik Općinskog odbora SDA Banovići, član Kluba zastupnika u Skupštini TK. Sve što bude dobro u novom KO SDA ću podržati, a sve što budem smatrao da nije dobro glasno ću govoriti i kritikovati. Moj protukandidat imat će moju punu podršku - rekao je Gutić.

Za potpredsjednike KO SDA TK večeras su izabrani Salko Bukvarević i Denijal Tulumović.

 

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh