Općinski sud u Goraždu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Goražde protiv Daliborke Milović zbog krivičnog djela lahke tjelesne ozljede iz člana 173. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, potvrđeno je iz Tužilaštva BPK.

Kako je navedeno u optužnici, tokom održavanja pete redovne sjednice Kantonalne skupštine Bosansko-podrinjskog kantona 31. jula 2019. došlo je do verbalnog sukoba između kantonalne zastupnice, optužene Daliborke Milović i predsjedavajuće Skupštine, oštećene Edite Velić.

Milović je, prema navodima optužnice, fizički napala oštećenu, tako što je prišla stolu za kojim jeona sjedila, sa stola uzela PVC flašu u kojoj se nalazila voda i bacila je u njenom pravcu, pogodivši je u desnu nadlakticu, a potom je uzela drugu PVC flašu sa stola i ponovo je pogodila u lice, prilikom čega joj je nanijela povrede. 

- Iz dokaza prikupljenih u toku istrage, a prije svega iz zapisnika o ispitivanju osumnjičene i zapisnika o saslušanju svjedoka MUP-a BPK Goražde, Uprave policije, Sektora kriminalističke policije, Odsjek kriminalističkih istraga, izvještaja o izvršenom pregledu Kantonalne bolnice Goražde, te nalaza i mišljenja vještaka medicinske struke u predmetu, proizilazi osnovana sumnja da je osumnjičena Daliborka Milović  počinila krivično djelo koje joj se stavlja na teret u mjestu, vremenu i na način kako je to opisano u optužnici - navode iz goraždanskog Tužilaštva.