open-navfaktor-logo
search
Goražde
Slijedi izbor delegata Doma naroda FBiH: Održana konstituirajuća sjednica Kolegija Skupštine BPK
Predsjedavajući Skupštine Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Muradif Kanlić (SBB), nakon što je jučer i zvanično preuzeo ovu funkciju, danas je sazvao konstituirajuću sjednicu Kolegija kantonalnog parlamenta.
22.11.2022. u 16:47
get url
text
Konstituirajuća sjednica kolegija Skupštine BPK Goražde

- U skladu sa rokovima Skupštine BPK Goražde, danas sam sazvao sjednicu Kolegija koji će činiti predstavnici stranaka sa dva i više zastupnika, kao i mješoviti klubovi odnosno savezi više stranaka. Kolegij je konstituisan čime smo ispoštovali i taj rok - kazao Kanlić.

Napomenuo je da će nastavak konstitirajuće sjednice Skupštine BPK Goražde biti zakazan nakon što od CIK-a BiH stignu ovjerene liste kandidata za Dom naroda Parlamenta FBiH.

- Ostalo je još da okončamo proces izbora delegata za Dom naroda. Mi smo prošle sedmice kandidatske liste uputili prema CIK-u i sada čekamo da se vrate. Nadamo se da će to biti tokom ove sedmice, nakon čega ćemo sazvati nastavak sjednice. Poznato je da sam na prijedlog stranke Novi početak imenovao i mandatara Edina Ćulova i očekujemo da će i on ubrzo predložiti sastav buduće Vlade BPK Goražde - kazao je predsjedavajući Skupštine BPK-a Goražde.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.