open-navfaktor-logo
search
Zvanično
Sloboda objavila koliko je ulaznica prodala protiv Borca, profit 300 KM
Iz kluba dodaju da se aktivno radi na finasijskoj stabilizaciji kako bi se u narednom periodu omogućio nesmetan rad
16.09.2019. u 17:19
get url
text

Za utakmicu osmog kola BHT Premijer lige BiH između FK Sloboda Tuzla i FK Borac Banja Luka prodato je ukupno 1.360 karata, a ukupna zarada iznosila je 6.800 KM. Sama organizacija utakmice koja uključuje osiguranje, MUP, vatrogasnu jedinicu, SHMP i obaveze prema Poreznoj upravi FBiH iznose oko 6.500 KM, saopćeno je iz tuzlanskog premijerligaša.

Utakmicu između Slobode i Borca na stadionu Tušanj posmatralo je oko 3.000 gledalaca, a vrijedi istaći da je ulaz za žene i djecu do 12 godina bio besplatan, što je slučaj za svaku domaću utakmicu Slobode, a određeni dio publike na Tušnju posjeduje člansku kartu FK Sloboda Tuzla kojom imaju omogućen besplatan ulazak na sve domaće utakmice.

- Utakmica se mogla pratit i na malim ekranima putem BHT1, a prema podacima kojima trenutno raspolaže klub, susret je pratilo oko 50.000 gledalaca, saopćeno je iz Sloboda.

- FK Sloboda Tuzla želi da se zahvali svojim bivšim članovima, Darku Todoroviću, Darku Vojovodiću, Ameru Ordagiću, zatim Amelu Tuki i ostalim prijateljima, simpatizerima, navijačima i medijima koji su pokrenuli i podržali akciju kupovine više karata za utakmicu 8. kola i time podržali rad kluba - dodaje se u saopćenju.

Iz kluba dodaju da se aktivno radi na finasijskoj stabilizaciji kako bi se u narednom periodu omogućio nesmetan rad u nastavku takmičenja i obilježavanju 100 godina postojanja FK Sloboda Tuzla.

Sloboda svoje aktivnosti nastavlja već u srijedu kada igra utakmicu šesnaestine finala Kupa BiH protiv FK Kozara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.