open-navfaktor-logo
search
Pripreme
Sloboda sutra pali motore, Crnogorac šef stručnog štaba?
Većini igrača je istekao ugovor, a oni poput Ignjatovića, Adžema, Hadžanovića, Ćivića, Vidovića..., već su digli sidro iz Rudarske 2
14.06.2019. u 17:29
get url
text

Fudbalski klub Sloboda sutra će početi pripreme za narednu premijerligašku sezonu. Na Tušnju je proteklih sedmica bilo turbulentno, naročito zbog smjene Zlatana Nalića, što je potez koji se nije dopao navijačima Crveno-crnih.

Prozivku će izvršiti Admir Smajić, tim menadžer tuzlanskog tima u 10 sati na stadionu Tušanj.

Još uvijek nije zvanično saopćeno ko će raditi u u stručnom štabu, odnosno ko će biti šef stručnog štaba Slobode. Kako sada stvari stoje, to mjesto će pripasti Gradimiru Crnogorcu, nekadašnjem igraču ovog kluba i bivšem reprezentativcu BiH, koji je bio i jedan od asistenata kod Zlatana Nalića. Crnogorac će uskoro steći i profi licencu, što je uvjet da sjedi na klupi. Sa ekipom će raditi i Adnan Osmanhodžić.

Što se igračkog kadra tiče, on će biti znatno izmijenjen u odnosu na nedavno okončanu sezonu.

Većini igrača je istekao ugovor, a oni poput Ignjatovića, Adžema, Hadžanovića, Ćivića, Vidovića..., već su digli sidro iz Rudarske 2. Saradnju je produžio Tony Livančić.

U Slobodu je u proteklim danima stiglo i mnogo novajlija. Većina njih dolazi iz Prve lige Federacije BiH: Branislav Ružić (Zvijezda Gradačac), Adnan Osmanović (Olimpik), Marko Savinović (Igman Konjic), Marinko Rastoka (TOŠK), Adnan Buljić (Bratstvo Gračanica).

Na Tušanj se vratio i napadač Anel Husić iz GOŠK-a, a posudbe su odradili Saša Maksimović (Zvijezda Gradačac) i Dino Hodžić (Slaven Živinice).

Pero Tešić (19), igrač koji je nepoznat bh. javnosti, dobio je dvogodišnji ugovor. Ponikao je u Loparama, igrao za omladince Bačke. Ugovor na dvije godine potpisao je i Petar Dodig, koji je dugo bio bez kluba.

Za sada u Slobodi ostaje mladi reprezentativac BiH Amar Beganović, a navodno su Tuzlaci za ovog fudbalera odbili jednu ponudu iz Danske "tešku" 150.000 eura.

Dodajmo na kraju i to da će klub ove godine proslaviti 100. rođendan, a jubilej će uveličati zagrebački Dinamo, koji će početkom septembra gostovati na Tušnju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.