open-navfaktor-logo
search
"Mučki potez"
Slobodan Starčević bez imalo srama obmanuo javnost i nastavio rušiti ugled BiH
Slobodan Starčević, selektor mlade fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, još jednom se propisno obrukao.
30.03.2022. u 20:53
get url
text

I to je najmanje problem jer smo od njega to i navikli. Međutim, problem je što je obrukao instituciju zvanu državna reprezentacija!

Njegovi izabranici jučer su poraženi od Italije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Naravno, nije sramota izgubiti od Italijana, ali...

Ovdje je u pitanju nešto drugo. Starčević je obmanuo javnost, "nasmijao se u lice" svim fudbalskim radnicima i poslije ovoga definitivno nije zaslužio da ostane selektor BiH.

VEZANI TEKST - Cirkus u režiji FSBiH: Starčević nas opet bruka, pozvao igrača koji nije odigrao ni minutu

Riječ je o Branku Đukiću, koji je, kako smo i pisali, naknadno dobio poziv. Fudbaler Istre, po vokaciji napadač, u profesionalnoj karijeri nije postigao nijedan gol u zvaničnim mečevima, a ove sezone nije odigrao ni minute za Istru. Ali to nije bila prepreka da ga Starčević pozove u državni tim.

Đukić nije konkurisao za duel protiv Luksemburga koji je odigran proteklog petka na Grbavici, a selektor je objasnio kako na njega ne računa i da se bez razloga podigla tolika prašina.

- U svakom slučaju, digla se velika galama oko pozvanog igrača. I napravljene su neke analize prije nego što je nazvan selektor da se pita za to. Vidjeli ste danas da ga nema i onda je to sve suvišno.

U svakom slučaju, mi imamo ekipu, vidjeli ste danas ko je igrao. Igrali su oni momci koji su iznijeli ove kvalifikacione utakmice. Mislim da je suvišna priča o tom momku. Bilo kakva priča ne vodi ka boljitku fudbala u BiH - rekao je tada Starčević.

A onda je jučer bez trunke srama uvrstio Đukića među 20 fudbalera koji su konkurisali za meč sa Italijanima. Vjerovatno je Starčević mislio da će to proći neopaženo u bh. javnosti jer u Trstu nije bilo novinara iz naše zemlje. Međutim, zaboravio je selektor da živimo u svijetu moderne tehnologije, kada su dostupne sve informacije, bez obzira na to gdje se utakmica igrala.

I upravo zbog, kako bi rekao Zdravko Mamić, "mučkog poteza" Starčević je zaslužio da bude izložen na stub srama jer je i ovim potezom pokazao da ne poštuje fudbal i struku, a na sve to ni reprezentaciju zemlje čiji grb nosi na srcu! Zaista je sramota da u dresu sa državnim grbom gledamo fudbalera koji ne igra za svoj klub.

Na potezu je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.