Zbog pandemije koronavirusa novi stručni štab našeg U-21 nacionalnog tima predvođen Slobodanom Starčevićem tek će sada imati prvu reprezentativnu akciju.

- Nažalost, ovo nije takmičarsko okupljanje, ali svejedno će nam mnogo značiti i bitno je da krenemo sa radom. Bit će ovo prilika da se i mi u stručnom štabu međusobno još bolje upoznamo, ali i da sa igračima iz Premijer lige napravimo pozitivnu atmosferu. Nismo odustali od borbe za plasman na Evropsko prvenstvo i već sada krećemo sa pripremama za obaveze koje nas očekuju kasnije u kvalifikacijama - kaže Starčević i dodaje da su poduzete sve mjere u skladu sa zdravstveno-epidemiološkim procedurama za nesmetan rad igrača u zeničkom Trening-kampu.

Selektor je još istakao da je sa saradnicima i igračima održavao kontakte u prethodnom periodu.

- Bili smo u kontaktu sa igračima i tokom pandemije. U skladu sa mogućnostima svi su bili aktivni, a već neko vrijeme su u trenažnom procesu u svojim klubovima. Vjerujem da će biti u dobroj formi kad na red dođu kvalifikacione utakmice - kazao je Starčević.

Na spisku selektora Starčevića nalaze se 22 igrača. To su: Vladan Kovačević (Sarajevo), Martin Zlomislić (Široki Brijeg), Rijad Sadiku (Mladost), Halid Šabanović (Sarajevo), Đorđe Milojević (Borac), Selmir Pidro (Sarajevo), Amar Beganović (Sloboda), Besim Šerbečić (Sarajevo), Gabrijel Čoko (Zrinjski), Vedran Vrhovac (Čelik), Armin Hodžić (Sloboda), Đani Salčin (Sarajevo), Vladimir Bradonjić (Radnik), Petar Bojo (Željezničar), Zinedin Mustedanagić (Sarajevo), Saša Maksimović (Sloboda), Jovan Motika (Radnik), Vladan Danilović (Borac), Mateo Marić (Široki Brijeg), Kristijan Stanić (Zrinjski), Stipe Jurić (Široki Brijeg) i Jovo Lukić (Krupa).

S obzirom na to da će premijerligaški klubovi u drugoj polovini juna početi pripreme za novu sezonu (mogući odlasci na pripreme van BiH jer je naprimjer Borac najavio odlazak na Zlatibor), pitanje je koliko fudbalera će se Starčeviću odazvati i ima li ovaj kamp uopće svrhu osim da selektor i njegovi pomoćnici popiju kafu i uzmu dnevnice. Uz to, klubovi nisu obavezni pustiti igrača, pa bi se moglo dogoditi da se selektoru odazovu samo oni koji u tom momentu budu bez kluba. Ali struka najbolje zna...