open-navfaktor-logo
search
Predsjednik IPC-a
Spahić: Globalna diplomatija ključ za ostvarivanje ljudskih prava
Međunarodni centar za mir (IPC) iz Sarajeva na Generalnoj skupštini Global Public Network (GPN) održanoj u Dohi primljen je za člana te međunarodne asocijacije.
25.01.2020. u 20:01
get url
text
Ibrahim Spahić

Predsjednik GPN-a Khalid bin Ibrahim Al-Sulaiti potpisao je s predsjednikom IPC-a Ibrahimom Spahićem Memorandum o razumijevanju na ceremoniji zatvaranja skupštine.

Spahić se susreo s predstavnicima zemalja članica koje su učestvovale u radu Generalne skupštine i dogovorio bilateralnu i multilaterarnu saradnju u oblasti kulture i umjetnosti.

Na skupu je prezentirao program Međunarodnog festivala "Sarajevska zima" te projekat izgradnje koncertne dvorane na Marijin dvoru, a govorio je i o projektu "Mapiranje tačaka mira u svijetu" te projektu za osnivanje Muzeja mira i ljudskih prava u Sarajevu.

Spahić je obišao Nacionalni muzej i Nacionalnu biblioteku te se upoznao s radom američkih univerziteta u Dohi - George Washington University i North West University, saopćeno je iz IPC-a.

Spahić je pozvao predsjednika GPN-a Khalid bin Ibrahim Al-Sulaiti i predstavnike Fondacije Koreje da posjete Sarajevo, a pozivi su prihvaćeni sa željom da se zajednički doprinese međusobnoj saradnji i misiji globalne javne diplomatije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.