open-navfaktor-logo
search
Prikupljani potpisi
Spas u zadnji čas - Spasimo Dobrinju: Zaštitimo naše zdravlje i vodu grada Sarajeva
Neformalna grupa građana "Spas u zadnji čas - Spasimo Dobrinju" danas je, kako je i najavljeno, ispred BBI centra organizirala prikupljanje potpisa za peticiju. 
19.12.2021. u 11:46
get url
text

Peticijom se od Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo traži da, u skladu sa zakonom, preispita okolinske dozvole izdate za gradnju skladišta kerozina i benzinske pumpe sa pratećim objektima u naselju Dobrinja.

{$galerijaFotografija}

Do sada su prikupili 500 potpisa, te pozvali građane da im u što većem broju pruže podršku.

- Danas smo se ovdje okupili da nastavimo sa potpisivanjem peticije za obnovu okolinske dozvole za izgradnju terminala kerozina benzinske pumpe i hotela prekoputa naselja Dobrinja pored aerodroma. Ovo je još jedan od naših građanskih aktivizama kojima pokušavamo da vlasti natjeramo da rade svoj posao, da ono što su nezakonito izdali da obnove te postupke i da dođemo do rješenja da se to što se gradi u trećoj vodozaštitnoj zoni zaustavi. Krajnje je vrijeme da preuzmu odgovornost, mi sigurno nećemo odustati od naše borbe i istrajaćemo u ovome. Zaštitićemo naše zdravlje i vodu grada Sarajeva. Pozivamo građane da se u što većem broju priključe ovoj akciji i da svi zajedno istrajemo u ovoj borbi. Ovo nije samo problem Dobrinje već cijelog grada. Svi pijemo vodu koja se crpi iz te zone i vrijeme je da dokažemo vlastima da ne mogu da rade šta oni hoće, nego da se i mi nešto pitamo. Cilj nam je bar 1.000 potpisa. Mislimo da ćemo već danas to prebaciti. Planiramo do kraja sljedeće sedmice da lokalno skupljamo potpise i da ih predamo - kaže Amar Taso u ime ove grupe građana.

Skupljanje potpisa, BBI, 19.12.2021
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.