open-navfaktor-logo
search
Podrška
Sportisti i istaknuti mladi učenici za ostvarene rezultate dobili novčanu nagradu Općine Centar
Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je zajedno sa pomoćnicom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasminom Fazlić u utorak je ugostio uspješne mlade sportiste i istaknute mlade učenike.
30.09.2020. u 14:50
get url
text

Općina Centar Sarajevo daje snažnu podršku mladima, a ovo je samo jedan u nizu pokazatelja da ova lokalna zajednica podržava nadarene mlade ljude koji će voditi zemlju naprijed. Istaknutim sportistima i učenicima su uručena skromna finansijska sredstva kao znak pažnje za rezultate koje su postigli, ali i za sufinansiranje troškova odlaska na takmičenja...

Ajnadžić je naglasio da Općina Centar kao odgovorna lokalna zajednica snažno podržava uspjeh mladih ljudi na svim životnim poljima.

– Iskreno se radujemo svakom vašem uspjehu i želim vam još mnogo kvalitetnih takmičenja, konferencija, seminara, na kojima ćete na najbolji mogući način predstavljati svoju domovinu. Općina Centar će u skladu sa finansijskim mogućnostima nastaviti podržavati vaše rezultate - naglasio je Ajnadžić.

Sredstva su dodijeljena na osnovu javnih poziva koje je raspisala Općina Centar i to za sufinansiranje odlaska mladih sportista na internacionalna takmičenja, zatim za dodjelu sredstava iz granta za nagrađivanje mladih uspješnih pojedinaca sa područja općine Centar Sarajevo, te za dodjelu sredstava iz granta mobilnost mladih Općine Centar Sarajevo. Navedeni javni pozivi objavljeni su na web stranici Općine Centar i ostaju otvoreni tokom cijele godine, odnosno do utroška sredstava za pomenutu namjenu.

Sportisti koji su dobili finansijsku podršku Općine Centar su Maša Garić za osvojeno prvo mjesto na državnom prvenstvu u atletici, Benjamin Bojanić za osvojeno prvo mjesto na atletskom dvoranskom državnom prvenstvu u višeboju, Asija Frljak za osvojeno prvo mjesto na državnom prvenstvu u atletici, Ajla Bašić za osvojeno drugo mjesto na Balkanskom prvenstvu u disciplini bacanje kladiva i Lamiya Hadžiahmetović za sufinansiranje odlaska na državno prvenstvo u sportskom plesu. Podršku je dobio i učenik Druge gimnazije Boris Stanković za osvojeno prvo mjesto iz matematike na državnom takmičenju. 

Nagrađeni sportisti i učenici su izrazili zahvalnost Općini Centar i načelniku Ajnadžiću što su prepoznali njihove uspjehe i dobre rezultate, saopćila je Općina Centar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.