open-navfaktor-logo
search
CKFBiH
Sprema se i drugi konvoj pomoći za Tursku, ide nova garderoba, vreće za spavanje, grijalice...
Husein Kličić predsjednik Crvenog križa Federacije BiH kazao je za Faktor da bi do kraja ovog mjeseca trebalo da krene drugi konvoj humanitarne pomoći za Tursku koja je bila pogođena razornim zemljotresom, a koju je prikupila ova organizacija zahvaljujući donacijama građana i firmi u Bosni i Hercegovini.
07.03.2023. u 19:41
get url
text

- Jedan konvoj pomoći je otišao iz Federacije još 18. februara, drugi iz Republike Srpske. Ima još pet kamiona pomoći iz Federacije da se uputi ka Turskoj. Čekamo samo firmu koja gradi kontejnere za stanovanje, da i oni krenu sa nama. Za Tursku idu grijalice, ćebadi, folije, nova garderoba, zimske jakne, higijenske potrepštine. Više tona pomoći. Hranu ne prikupljamo jer je ona otišla ranije iz RS-a za Tursku. Sva ta pomoć je u sklopu Društva crvenog križa BiH - rekao nam je Kličić.

VEZANI TEKST - Crveni križ FBiH poslao kamione pomoći za Tursku, akcija se nastavlja

Osvrnuo se i na humanitarni broj 17032 čijim pozivanjem se doniraju po dvije KM.

- Taj broj ostaje do daljnjeg. Vidjet ćemo sa kolegama iz Crvenog polumjeseca na što bi se taj novac trebao utrošiti, šta im je najprioritetnije. Zaista moram kazati kako su se građani Federacije izuzetno dobro pokazali u ovom humanitarnom aspektu, posebno kada je riječ o kapamanji Crvenog križa Federacije BiH. Mi smo u startu isključili prikupljanje polovne garderobe, išli smo na novu garderobu, grijalice, vreće za spavanje, folije, krevete na rasklapanje - rekao nam je Kličić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.