open-navfaktor-logo
search
"Sporni" trenutak
Srbija pronašla krivca za ispadanje sa Mundijala: Rigaju vatru na sudiju iz Argentine
Fudbalska reprezentacija Srbije eliminisana je sa Mundijala u Kataru, a, kako to obično biva, komšije su pronašle krivca za neuspjeh.
04.12.2022. u 00:38
get url
text

Nisu krivi nespremni reprezentativci, pogreške izmjene selektora Dragana Stojkovića Piksija, nonšalantnost, a istovremeno i nervoza... Ali je zato srbijanskoj javnosti opet kriv sudija. Kao i 2018. godine kada su rigali vatru i godinama pričali o tome kako ih je oštetio Felix Birch...

VEZANI TEKST - Granit Xhaka objasnio zašto je nosio dres Jašarija i dodatno razbijesnio sve u Srbiji

Sada tvrde da je Fernando Rapallini i rigaju vatru na arbitra iz Argentine, naglasivpi kako je propustio dosuditi jedanaesterac protiv Švicarske (izgubili 2:3). Uz to, nije se oglasio ni VAR.

Radio-televizija Srbije pokazala je sporni trenutak i dovela u studio stručnjaka za VAR, sudiju Dalibora Đurđevića, koji je instruktor FIFA za VAR tehnologiju. I on je potvrdio da su Orlovi opet oštećeni protiv Švicarske.

- Iskren da budem, to jučer nismo primijetili jer su nas vjerovatno nosile emocije. Situacija je kompleksna, pogledana je iz dva ugla i mislim da je bilo elemenata za kazneni udarac. VAR je dužan da nađe ugao koji jasno pokazuje da je prekršaj učinjen.

Iz jednog ugla se vidi da je možda ruka utjecala, a iz drugog da je ruka promijenila pravac lopte. Situacija je kompleksna, nažalost promakla je i opet nismo imali sreće - rekao je Đurđević za RTS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.