open-navfaktor-logo
search
Glas nade
Šta se dešava u Stocu, uskoro na novom portalu
Nezavisni kandidati izabrani na proteklim lokalnim izborima u Općinsko vijeće Stoca okupljeni u Inicijativi za Stolac: Esad Omanić, Adnan Frenjo, Alis Boloban, Ina Eminović i Timur Haračić ovih dana užurbano privode kraju pokretanje informativnog web portala na kojem će prezentirati svoj rad i rad Vijeća u narednom periodu.
30.12.2020. u 11:04
get url
text

Pored toga na portalu će se naći i sve druge važne informacije bitne za Stolac i Stočane. U redakciju portala angažirali su nekoliko iskusnijih medijskih radnika uz koje će stasavati mlađe generacije. Koordinator svih aktivnosti bit će Zoran Turković, kandidat Inicijative na načelnika općine. 

O razlozima pokretanja ovog jedinstvenog informativnog lokalnog glasila kažu da je njegov cilj informisanje, prije svega Stočana koji žive u Stocu, ali i van njega, o svim bitnim događajima, u ovom gradu, prvenstveno o radu općinskog vijeća, kao i zakonodavne vlasti Općine Stolac.

Uredništvo portala smatra da bi na ovaj način rad općinskog vijeća mogao biti produktivniji. Izrazili su nadu da će svojim osvrtima o radu Općinskog vijeća podstaknuti i animirati gradske vlasti na što bolji i plodonosniji rad za dobrobit svih građana općine Stolac. Jedan od važnih ciljeva osnivanja portala bit će pružanje relevantnih informacija na osnovu kojih žele privući pažnju potencijalnih investitora, toliko neophodnih u ekonomskoj situaciji u kojoj se danas Stolac nalazi.

Portal će prezentirati turističke potencijale, prirodnu i historijsku baštinu, blagovremene donositi servisne informacije i sve druge bitne vijesti o kulturnim, sportskim, društvenim, političkim i vjerskim događanjima. Posebnu pažnju posvetit će Stočanima koji trenutno žive van domovine. Portal će biti otvoren za sve ljude koji budu željeli da se aktivno, svojim stavovima, životnim pričama, uključe u raznovrsne  rubrike ovog portala, navodi se u saopćenju Inicijativi za Stolac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.