open-navfaktor-logo
search
Selimović obmanjuje
Šta se događa u MUP-u KS: Policajci skupljali novac da kupe blindirana vrata, hlače i košulje
Tačno je da je Jedinica za specijalističku podršku MUP-a Kantona Sarajevo 2019. godine dobila blindirana vrata koja su kupljena i ugrađena novcem MUP-a.
01.12.2021. u 10:55
get url
text

Međutim, zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Amra Hasagić nije postavila zastupničko pitanje u vezi s ovom jedinicom, već za Jedinicu za podršku MUP-a Kantona Sarajevo, čiji su pripadnici ove godine skupljali po 50 KM kako bi kupili blindirana vrata za oružarnicu, te sebi pantalone i košulje!?

Upravo to je pitala Hasagić, međutim policijski komesar Nusret Selimović vješto je u odgovoru izbjegao naziv jedinice koja je ove 2021. godine zahvaljujući svojim pripadnicima dobila osiguranje oružarnice. Dostavio je zastupnici općenit odgovor u kojem je naveo da je Sektor za policijsku podršku, u čijem sastavu su ove dvije jedinice, ugradio blindirana vrata, tako da se ne može dokučiti "adresa krajnjeg korisnika". 

Blindirana vrata policajci su kupili preko OLX.ba, te zahvaljujući jednom od kolega ugrađena su bez dodatnih troškova.

Osim što su pripadnici Jedinice za podršku skupili novac da se obuku, isto to se radi i po policijskim stanicama na području Kantona Sarajevo, gdje se također policajci samoorganiziraju i skupljaju novac za hlače i košulje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.