Veći dio prvog poluvremena Manijaci nisu bili na tribinama, a stadion su morali napustiti prije posljednjeg sudijskog zvižduka. 

- Najvatreniji navijači našeg kluba su pušteni na stadion tek nakon 45 minuta igre, a isti su morali napustiti deset minuta prije kraja utakmice - kazao je Admir Džubur, predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar i naglasio da se i u prvom kolu nastavka prvenstva isto dešavalo i u Bijeljini.

Zbog svega se oglasio i FK Željezničar, čije saopćenje prenosimo u cijelosti.

- U cilju zaštite integriteta kluba i njegovih navijača UO FK Željezničar tražit će od nadležnih organa da se prekine sa diskriminacijom gostujućih navijača i da im se omogući gledanje cijelog toka utakmice i omogući fer i sportsko navijanje za klub koji svim svojim srcem vole.

Posebno je važno naglasiti da navijači FK Željezničar, su istinski ljubitelji fudbala, i to mogu potvrditi i domaćini mnogih prvenstvenih i kup utakmica, koji na utakmice dolaze sa namjerom da podrže svoj klub i uživaju u igri. Uspostavljanje prakse naknadnog uvođenja i ranog izvođenja navijača sa stadiona pokazuje se izrazito nepoštovanje prema onim, koji satima putuju da bi bili uz svoj tim, a zbog kojih se fudbal i igra - saopćeno je iz FK Željezničar.

Iz FK Željezničar su se, ovom prilikom, željeli zahvaliti i domaćinu, FK Borac na gostoprimstvu i fer i korektnom prijemu fudbalera, stručnog osoblja i zvaničnika.