open-navfaktor-logo
search
Bivši ambasador
Stanišić: Abazovića se zbog izjava u Srebrenici stidi građanska Crna Gora
13.07.2022. u 11:31
get url
text

Izjava premijera Crne Gore Dritana Abazovića u Potočarima u kojoj je izbjegao kazati da su u genocidu ubijeni Bošnjaci naišla je na osudu svakog čestitog građanina Crne Gore, poručio je bivši ambasador Crne Gore u BiH Obrad Stanišić.

- Kao doskorašnji ambasador Crne Gore u Bosni i Hercegovini, zaprepašćen sam, ali ne i iznenađen izjavom, znajući čije radove revnosno ovih dana izvodi Abazović - kazao je Stanišić za Fenu.

VEZANI TEKST - Skandalozna Dritanova poruka: Genocid nije počinjen nad Bošnjacima, već nad ljudima, nisu ga počinile vojske već politike

Njegova sramna izjava, dodao je, je jasna negacija genocida nad Bošnjacima u Srebrenici. 

- Sada neka crnogorska i bosanskohercegovačka javnost vidi ko je nanio veću štetu Crnoj Gori u Bosni i Hercegovini, ja ili Dritan Abazović, što su mi on i njegov prethodnik imputirali. Ponosan sam na svoju, iako kratku, diplomatsku misiju u BiH, a Dritana se ovih dana stidi građanska Crna Gora - dodao je.

- Mir i spokoj žrtvama genocida u Srebrenici i svim žrtvama nesrećnog rata u BiH. Da je vječna Crna Gora i da živi nama prijateljska i cjelovita Bosna i Hercegovina - zaključio je Stanišić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.