open-navfaktor-logo
search
Odmah provjereno
Stevandić o fotografijama kuhinje u UKC-u RS-a: Ne može biti apoteka!
Zamjenik generalnog direktora UKC-a RS-a Nenad Stevandić komentarisao je danas fotografije koje je jučer javno pokazao gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, o stanju u kojem se nalazi kuhinja u ovoj najvećoj zdravstvenoj ustanovi u bh. entitetu RS.
01.10.2021. u 13:46
get url
text

- Riječ je o dijelu gdje se pere voće, povrće, krompir... Taj dio ne može da bude apoteka. Ispravnost hrane se provjerava na dnevnom nivou. Nikada nismo imali trovanje hranom, niti je bilo incidenata. Uzimamo uzorke i sa podova. Ne možemo posvetiti život da nekoga naučimo šta mi sve radimo. A njemu šta god padne na pamet, zaokupi nas pet-šest dana da ne možemo normalno raditi svoj posao - rekao je Stevandić.

Podvukao je da je jutros odmah provjereno gdje su nastale sporne fotografije, te da je to prostor gdje se peru jabuke, krompir i drugo.

- To jeste jedan od starijih dijelova UKC-a. Ali i da vam kažem, deset puta je bolji nego prije šest godina - rekao je Stevandić.

Stanivuković je jučer objavio fotografije te naveo da je u pitanju kuhinja na kliničkom centru, a da je inspekcija grada izvršila nadzor.

- Ustanovljeno je da kuhinja ne zadovoljava minimum sanitarno-tehničkih uvjeta za funkcionisanje. Naloženo je uzorkovanje poda i drugih površina u kuhinji zbog potencijalne sumnje na prisustvo bakterija zbog loših uvjeta - naveo je Stanivuković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.