open-navfaktor-logo
search
Šetnja i poruke
Stotine građana na manifestaciji "Dan tradicionalne porodice" u Sarajevu
Manifestacija je počela u 14 sati šetnjom od Vječne vatre do Trga BiH
07.09.2019. u 15:01
get url
text

U Sarajevu je danas dostojanstveno protekla manifestacija "Dan tradicionalne porodice" u organizaciji Udruženja građana "Svjetlo", a koja je okupila više stotina građana.

Manifestacija je počela u 14 sati šetnjom od Vječne vatre do Trga BiH. Učesnici su nosili brojne transparente, a neke od poruka su bile "Sretna porodica je raj prije raja", "Majke daju našem duhu toplinu, a očevi svjetlost", "Snaga nacije počiva u integritetu familije".

Ahmed Kulanić, glasnogovornik manifestacije, je naglasio da se današnjom manifestacijom želi poslati dostojanstvena poruka da se u našem društvu više pažnje treba posvetiti porodici.

-Ovo društvo u potpunosti treba da vrednuje porodicu, njene vrijednosti. Jedini ispravan brak je onaj između muškarca i žene - rekao je.

Na Trgu BiH je intonirana himna BiH, nakon čega je pročitan proglas čija je suština da se u BiH uvijek njegovala tradicionalna porodica.

Predsjednik Saveza RVI paraplegičara FBiH Mujo Aganović je izjavio da sutrašnji događaj "homoseksualne grupe" ne predstavlja ljudska prava, već iživljavanje nad ljudskim pravima. Naveo je da seksualna orijentacija treba ostati u četiri zida svakog čovjeka, a ne da se ispoljava na ulici.

Sutrašnji događaj nazvao je direktnim sukobom sa Bogom. Zamjerio je američkom ambasadoru Ericu Nelsonu što se zastava LGBTIQ populacije nalazi na zgradi Ambasade SAD-a u Sarajevu.

-Gospodine ambasadore, vi ste gost u mojoj državi, a ja sam domaćin. Zastavu okačite na Bijelu kuću do sudnjeg dana, a ovdje ne. Mi nismo vidjeli Cvijet Srebrenice na zgradi Ambasade - rekao je Aganović. 

Manifestacija "Dan tradicionalne porodice" upriličena je u Sarajevu dan uoči najavljene "povorke ponosa" LGBTIQ zajednice.

{$galerijaFotografija}

Dan tradicionalne porodice
1 od 22
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.