Utisci nakon povratka u Sarajevo? Kakav je osjećaj ponovo biti dio voljenog kluba?

- Poslije deset godina ponovo sam tu i utisci su odlični. Saigrači su me prihvatili na najbolji mogući način. Ja se osjećam spremno i nadam se da će pripreme proći u najboljem redu i da ćemo ostvariti ono što smo zacrtali - rekao je Suljić.

Koliko će ti tvoje iskustvo igranja u inostranstvu pomoći u igranju u Premijer ligi?

- Iskustvo koje sam stekao vani bit će od velike pomoći u Premijer ligi. Svi znamo da je ova liga jedna od težih za igrati i ja se nadam da ću moći da pomognem ekipi na što bolji način i u što većem broju utakmica - dodaje Suljić.

FK Sarajevo u periodu kada si prvi put tu bio i sad. Primjetiš li razliku?

- Razlika je velika. Prije svega imamo ovaj Trening centar u Butmiru, te terene koji su na raspolaganju kako prvoj ekipi, tako i mlađim kategorijama. Sve je na nekom boljem i većem nivou i težimo ka tom evropskom nivou i nadam se da ćemo iz dana u dan i iz godine u godinu biti samo bolji.

Određene igrače Sarajeva već si poznavao od ranije, da li ti se bilo lako uklopiti u ekipu?

- Poznajem dosta igrača, a sa nekima od njim sam igrao i ranije. Dupovac je tu već dugo godina, bio mi je i cimer, vidjet ćemo da li će i sada biti tako. Napustio sam Sarajevo, ali ipak sam pratio svoj klub svih ovih godina, tako da znam većinu igrača. Prihvatili su me svi na najbolji mogući način, adaptacije nije ni bilo jer se ja osjećam kao kod kuće.

Koji su dometi Sarajeva u ovoj sezoni i šta očekuješ od svojih partija?

- Prva polusezona nije bila kako je planirano. Ciljevi Sarajeva su uvijek najveći i mi ćemo u ovoj polusezoni pokušati da izborimo Evropu i osvojimo trofej Kupa. Što se tiče mojih partija, nadam se da ću biti na nivou, vratio sam se ovdje da pomognem Sarajevu i pružim što bolje partije - zaključio je krilni fudbaler.

Suljić je u prvom manadatu u dresu Sarajevo odigrao 94 utakmice. Postigao 15 golova i upisao 16 asistencija.