open-navfaktor-logo
search
Kantonalna bolnica Zenica
Sva trojica povrijeđenih rudara iz Breze već su puštena na kućno liječenje
Sva trojica povrijeđenih rudara jame "Sretno" Rudnika mrkog uglja Breza, koji su jutros zadobili povrede prilikom obrušavanja materijala, nakon obrade u Službi hitne medicinske pomoći Kantonalne bolnice Zenica (KBZ) pušteni su na kućno liječenje, potvrdio je Feni pomoćnik direktora KBZ-a Kasim Spahić.
03.02.2022. u 15:37
get url
text

U nesreći, koja se dogodila jutros oko 6.10 sati, kako je saopćio dežurni Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, teže su povrede zadobili K. B. (1989) i M. E. (1977) iz Breze, dok je lakše tjelesne povrede zadobio H. Dž. (1995), također iz Breze.

- Jedan je rudar zadobio prijelom košćice na stopalu, a drugi bošnog nastavka slabinskog pršljena. Te se povrede karakterišu kao teže, ali nisu za hospitalizaciju pa su i oni, nakon ukazane pomoći, otpušteni na kućno liječenje - istakao je Spahić.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su rudarski inspektor te pripadnici Policijske stanice Breza, a kako je istakao direktor RMU Breza Muamer Omerhodžić, u toku je sačinjavanje zapisnika zbog čega u ovom trenutku ne može dati više informacija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.