open-navfaktor-logo
search
Oružane snage BiH
Svečana promocija 28. klase vojnika u Centru za osnovnu obuku u Pazariću
Svečanost u povodu završetka osnovne obuke 28. klase kandidata za vojnike Oružanih snaga Bosne i Hercegovine upriličena je u Centru za osnovnu obuku u Pazariću.
12.12.2022. u 17:07
get url
text
Oružane snage BiH

U profesionalnu vojnu službu u činu vojnika primljeno je 86 kandidata od kojih je 13 kandidatkinja, koji su uspješno završili osnovnu obuku i ispunili sve uslove da postanu pripadnici Oružanih snaga BiH. Ova klasa kandidata je ostvarila dobre rezultate na obuci, uz izuzetnu motiviranost i zalaganje u izvršavanju svih vojničkih zadataka, a najbolji među njima bio je kandidat Eldar Avdibašić koji je ovom prilikom i pohvaljen.

Pukovnik Alem Kaplan, komandant Centra za osnovnu obuku je pozdravio prisutne u ime svih pripadnika Centra za osnovnu obuku i istakao da je predmetna obuka pružila kandidatima osnovna znanja, vještine i ponašanja koja trebaju pojedincu da postane pripadnik OSBiH, uključujući razvoj individualne odgovornosti, samodiscipline, samopoštovanja, kao i poštovanja prema drugima, razvoj svjesnosti o važnosti timskog rada, te da su spremni da doprinesu izvršenju misije budućih jedinica.

Brigadir Stabančić, načelnik odjeljenja za obuku Komande za obuku i doktrinu je čestitao kandidatima položenu svečanu zakletvu i istakao da njihovo obučavanje ne prestaje već tek počinje s njihovim dolaskom u jedinice u kojima su raspoređeni, zaželio im je dobro zdravlje i uspjeh u obavljanju zadataka u Oružanim snagama BiH. Završetkom osnovne vojničke obuke mladi vojnici će biti upućeni u jedinice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, gdje će nastaviti sa specijalističkom obukom i profesionalnim vojničkim zadacima.

Ceremoniji su prisustvovali zvaničnici oružanih snaga, predstavnici NATO Štaba Sarajevo i EUFOR-a, rodbina i prijatelji mladih vojnika, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.