Nekadašnji ratni put prema Igmanu, a danas moderna cesta Hrasnica - Zoranovići, danas je svečano otvoren. Radi se o projektu kojeg su inicirali Ministarstvo privrede KS, Općina Ilidža i Uprava za šumarstvo.

Prema riječima ministra Harisa Bašića, izgrađeno je 830 metara puta, a vrijednost radova iznosila je 218.000 KM.

- Zadovoljstvo je ovakve stvari imati u svom dnevnom rasporedu. Otvorili smo put koji ima ratno naslijeđe. Sve je vrlo kvalitetno urađeno, šuma je sačuvana u maksimalnoj mjeri - rekao je ministar Bašić i dodao da je  Općina Ilidža aplicirala prema  Upravi za šumarstvo za nastavak izgradnje.

Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić rekao je kako se radi o putu koji je odgovoran za postojanje BiH i koji će povezati Igmansku cestu i naselje Zoranovići, što će biti dvije trećine ratnog puta koji kasnije može biti iskorišten za biciklističke staze i izlazak na Veliko polje i Bjelašnicu.

- Kanton Sarajevo je dao sredstva, i već dogovaramo dodatna ulaganja. Imamo još šest kilometara do Zoranovića i bilo bi dobro da se to što prije uradi - rekao je načelnik Memić.

Projektant radova bila je firma "IOG", a izvođač radova "Sarajevoputevi". Nadzor nad izvođenjem radova vršio je Zavod za izgradnju KS, saopćeno je iz Press službe Vlade KS.