- Planirano je dugo i detaljno. Formirane su paralelne strukture u Ministarstvu unutrašnjih poslova i vođene su kampanje u tajkunskim medijima, koje su prenosili mediji u regionu kako bi Vučića dehumanizovali i od njega i njegove porodice napravili kriminalni klan - rekla je Brnabić za TV Pink, prenose srbijanski mediji. 

Ona je rekla da je bio planiran atentat na Vučića na otkrivanju Spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu, 27. januara ove godine, ali nije navela detalje i zašto tužilaštvo nije pokrenulo postupak protiv odgovornih.

Zavjere, državni udari, atentati na Vučića, sa posebno odabranim tajmingom, udarne su vijesti medija i tabloida koje kontroliše srbijanski predsjednik. Naravno, sve to kada on procijeni da mu je potrebno kao udarna vijest. 

Posljednji u nizu atentata je upravo ovaj o kojem je govorila Brnabić. 

Prvi "napad" na Vučića, za koji njegov trbuhozborac, ministar MUP-a Srbije Aleksandar Vulin kaže da je pokušaj ubistva koji oni istražuju jer organi u BiH to navodno ne žele, desio se 11. jula 2015. godine u Potočarima.

Već naredne godine predsjednik Srbije je preživio pokušaj "atentata" u Jajincima kod Beograda. Tada je objavljeno da su u blizini Vučićeve porodične kuće otkriveni sanduci oružja i da je "nesumnjivo neko htio da izvrši atentat na Vučića". 

a 2017. izbjegao je smrt kada su trojica mladića u "„bentleyu" španskih registarskih oznaka udarili u njegov automobil.

Vučićevo gostovanje u emisiji "Upitnik" bilo je povod za "još jedan neuspješni atentat" koji je trebao da se dogodi na večer gostovanja 2019. godine. 

Također, ogromna prašina digla se kada je nedjeljnik NIN na naslovnicu stavio njegovu fotografiju sa sajma oružja, a nišan puške koja je stajala izložena, bio je "uperen" ka Vučiću.

I još jedan atentat je planiran na njega ove godine, a sve je potkrijepljeno "informacijama" da je na meti kriminalnog klana iz Crne Gore koji je povezan sa tamošnjim političkim i sigurnosnim strukturama.

Vučića su htjeli da ubiju CIA, MI6, "šiptari", "ustaše", "vehabije", politički protivnici i neistomišljenici... Međutim, neustrašivi vođa spreman je žrtvovati i život za Srbiju. Zanimljivo je da do danas niko nikada nije uhapšen, nijedan potencijalni atentator nije otkriven. Ali to je nebitno. Bitnije je nekoliko dana okupirati pažnju javnosti u Srbiji, stvarati psihozu i osjećaj kod ljudi kako je njihov predsjednik najugroženiji političar na svijetu.