open-navfaktor-logo
search
Disciplinski postupak
Tako to rade Hrvati: Suspendovan fudbalski sudija Bebek koji je vrijeđao novinara
Disciplinska komisija Hrvatskog fudbalskog saveza (HNS) na današnjoj sjednici donijela je odluku o suspenziji sudije Ivana Bebeka.
01.10.2021. u 14:11
get url
text

Bebek je suspendovan nakon što je u medijima ove sedmice objavljen audiosnimak u kojem vrijeđa novinara iz Splita Blaža Duplančića, te omalovažava navijače i NK Hajduk, javlja Anadolu Agency (AA).

- Nakon objavljene snimke, predsjednik HNS-a Marijan Kustić prijavio je sudiju Ivana Bebeka Disciplinskoj komisiji koja je na današnjoj sjednici donijela odluku o pokretanju disciplinskog postupka, te suspendovala Bebeka do donošenja odluke o eventualnoj kazni. Disciplinska komisija zatražila je očitovanje Ivana Bebeka o ovom predmetu te će iduće sedmice na novoj sjednici donijeti odluku u ovom slučaju - saopćili su iz HNS-a.

Na objavljenoj audiosnimci, između ostalog, Bebek je govorio:

- Pričao sam s pet splitskih novinara i oni kažu da ni njima to nije dovoljno za kazneni udarac (sporni momenat sa utakmice Hajduka protiv zagrebačke Lokomotive, op. a.). Naravno, oni nemaju m… to napisati. Blaž Duplančić je uvijek bio takav i on će umrijeti takav. To je jedno obično smeće.

Bebek je rekao i da bi svaku utakmicu Hajduka trebalo početi 2:0 u korist tima iz Splita na njegovom stadionu Poljud, kako je istakao, "da hajdukovci ne mjauču".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.