open-navfaktor-logo
search
Manchester United
Talentovani Greenwood produžio ugovor do 2023.
Greenwood, koji je prošao Unitedovu akademiju, debi u Premier ligi Engleske upisao je u maju ove godine protiv Cardiffa
19.10.2019. u 12:33
get url
text

Talentovani 18-godišnji fudbaler Mason Greenwood potpisao je novi ugovor sa Manchester Unitedom koji ga za klub sa Old Trafforda veže do juna 2023. godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Greenwood, koji je prošao Unitedovu akademiju, debi u Premier ligi Engleske upisao je u maju ove godine protiv Cardiffa. Nešto kasnije u augustu, iako mu je tek 18 godina, upisao je i prvi nastup za U21 reprezentaciju Engleske.

- Odrastao sam kao navijač Manchester Uniteda i igrati za prvi tim je ostvarenje mojih snova. Znam da, kada igram za ovaj klub, predstavljam cijelu akademiju i želim da mojim trenerima nastupima na terenu vratim za vjeru koju su pokazali prema meni. Trudim se da učim od menadžera i njegovog stručnog štaba i znam da je ovo savršen klub koji će mi pomoći da razvijem svoj potencijal - kazao je Greenwood za zvaničnu klupsku internet stranicu.

Greenwood je jedan od 12 polaznika Unitedove akademije, koji je ove sezone menadžer Ole Gunnar Solskjaer odlučio uvrstiti u prvi tim. Prvi profesionalnu ugovor sa Crvenim đavolima potpisao je u oktobru 2018. godine. Do sada je odigrao 13 utakmica u svim takmičenjima i postigao dva gola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.