Ponedjeljak, 30.11.2020.

Sarajevo

Teletović vozio bicikl za djecu sa autizmom

Vožnji biciklima od zgrade RTV doma do Centra Safet Zajko, pod sloganom "Vozim za nekoga sa autizmom“, pridružile su se brojne javne ličnosti, sportisti i rekreativci, među kojima i naš košarkaš Mirza Teletović sa porodicom

Općina Novi Grad Sarajevo i Udruženje za unapređenje obrazovanja i podrške djeci sa i bez poteškoća u razvoju EDUS organizirali su danas rekreativnu biciklističku trku pod sloganom "Vozim za nekoga sa autizmom“.

Vožnji biciklima od zgrade RTV doma do Centra Safet Zajko pridružile su se brojne javne ličnosti, sportisti i rekreativci, među kojima i naš košarkaš Mirza Teletović sa porodicom. 

- Važno je da mladi ljudi šire pozitivno razmišljanje o ovakvim projektima kojima pokazujemo solidarnost i podržavamo rad sa djecom. Jako je bitno da se ovakvi projekti prepoznaju i da se nastave u kontinuitetu, ne samo jednom godišnje - kazao je Teletović. 

Igor Isanović, trijatlonac iz Sarajeva naglašava da su događaji poput ovog važni zbog upoznavanja javnosti sa djecom iz EDUS-a, te da se djeci želi dati do znanja da nisu sami  i da ih podržavamo u svemu što rade, saopćeno je iz Press službe Općine Novi Grad.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh