open-navfaktor-logo
search
Trener Želje
Tomislav Ivković: Vrijeđa me pjesma Dine Merlina, navijači neka je pjevaju na drugim adresama
Željezničar u narednom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekuje Radnik.
19.11.2021. u 10:55
get url
text

Ako izuzmemo poraz od Tuzla Cityja u Kupu BiH i prvenstveni od Zrinjskog, Željezničar je tim koji uglavnom vodi glavnu riječ kada su u pitanju utakmice na Grbavici.

Tomislav Ivković, strateg Plavih, na konferenciji za medije kazao je da su igrači i stručni štab u proteklom periodu prošli kroz privatna i ljudska poniženja.

- Ovo što je veliki dio igrača i stručni štab prošao, privatna i ljudska poniženja, što ja kao stariji i iskusniji nisam navikao, ne govorim o plaćama, za mene su heroji. Uz sve probleme treniraju s osmjehom na licu. Zahvaljujući našem iskustvu, pomoći Bekrića, Ace (Kosorić op.a) i Zeca, koji imaju veliki doprinos što se tiče atmosfere u klubu, ta djeca imaju ubrzano odrastanje na koje nisu navikli. Ponašaju se krajnje profesionalno i odgovorno. Zato ih ja branim i branit ću ih, bit ću uz njih dok sam god trener Željezničara - kazao je Ivković na današnjoj konferenciji za medije ne preciziravši o kakvim poniženjima se radi(lo).

On ima poruku i za navijače, pogotovo "s juga".

- Molim navijače da onu pjesmu od Dine Merlina, koja izuzetno vrijeđa moje igrače i mene, pjevaju na drugim adresama jer ovi igrači to nisu zaslužili - velki Ivković.

Podsjećamo da su navijači Želje nakon poraza od Zrinjskog na Grbavici igračima otpjevali Merlinov hit "Zar je to sve što imam ja od tebe".

- Oni daju svoj maksimum, igraju koliko znaju i koliko mogu. Ima jako puno Željine djece, djece koja osjećaju ovaj grb. Treba im pomoći pogotovo kad se zna da im je ovo prva seniorska sezona. Vidim po igračima da su motivirani i da žele svim snagama ući u utakmicu s Radnikom, koja neće biti laka. Žele ostaviti kožu na terenu i pobijediti. Zato ih volim, cijenim i poštujem. Mislim da su u stanju pobijediti bilo koga - nastavio je trener Želje.

Radnik na Grbavicu dolazi kao posljednjeplasirani tim na tabeli.

Moramo znati da s druge strane stoji protivnik koji će dati svoj maksimum, a ja vjerujem da su moji igrače spremni da pobijede. Statistika je jedno, stvarnost je drugo. Ta ekipa je pobijedila Velež u Mostaru. Uvijek ponavljam istu priču. Prvenstvo je nepredvidivo i vrlo izjednačeno. Zasad su se odvojili Zrinjski i Tuzla City, a sve drugo je blizu jedno drugima. Mi smo kući uvijek favoriti jer imamo navijače kakve niko nema. Tako ćemo se i ponašati - zaključio je Ivković.

Željo i Radnik sastaju se u nedjelju u 15 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.