open-navfaktor-logo
search
Premier liga
Tottenham prokockao tri gola prednosti, Mourinho dao zanimljivo objašnjenje
Gradski derbi između Tottenhama i West Hama završen je 3:3, iako su Spursi poslije svega 16 minuta igre imali tri gola prednosti.
18.10.2020. u 20:30
get url
text

Ekipa Josea Mourinha povela u prvoj minuti, a strijelac je bio Son Heung-Min poslije asistencije Harryja Kanea. Sedam minuta kasnije već je bilo 2:0. Akteri kod prvog gola samo su zamijenili uloge, a kapiten domaće ekipe pogodio je efektnim udarcem s ivice šesnaesterca.

Kane se u 16. minuti po drugi put upisao u strijelce za vodstvo Tottenhama od 3:0 i tada se činilo da će domaći sastav upisati pobjedu.

Tako je izgledalo sve do 82. minute. Brže nego što su došli do prednosti fudbaleri Tottenham su prosuli.

Balbuena je u 82. minuti smanjio na 3:1, Sanchez je u 85. minuti pogodio vlastitu mrežu za 3:2, da bi Lanzinija golom u četvrtoj minuti postavio konačnih 3:3.

Golove s utakmice u kojoj je Gareth Bale upisao prve minute nakon povratka iz Real Madrida pogledajte OVDJE.

Menadžer Tottenhama Jose Mourinho je u svom stilu prokomentarisao susret.

- Šta se desilo u finišu? Desio se fudbal! Svakako da dobro moramo analizirati ono što se dogodilo u drugom poluvremenu, no vama ću reći da se desio fudbl i uz to, pohvalio bih vjeru West Hama jer nije lako gubiti 3:0 i zadržati nadu. Kažnjeni smo jer smo se opustili. Frustriran sam, kao i moji igrači, bili smo jako motivisani ali smo u finišu utakmice izgubili kontrolu - kazao je Mourinho.

Premier liga, 5. kolo:
Sheffield United - Fulham 1:1
Crystal Palace - Brighton 1:1
Tottenham - West Ham 3:3

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.