open-navfaktor-logo
search
Tuzla
Tragedija u porodici Joldić: Dva brata i njihova majka preminuli u nekoliko dana, svi bili Covid-pozitivni
Porodica Joldić iz tuzlanskog naselja Bukinje u samo osam dana ostala je bez tri člana. U periodu od 7. do 15. marta preminula su dva brata i njihova majka, a svi su bili zaraženi koronavirusom.
16.03.2021. u 13:15
get url
text
Posmrtnice Joldića: Dva brata i njihova majka

Hariz Joldić (70) bio je hospitaliziran na Univerzitetskom-kliničkom centru Tuzla zbog upale pluća izazvane zarazom koronavirusom, a preminuo je 7. marta od zatajenja srca, koje nije izdržalo borbu s bolešću. Harizova majka Bejza Joldić (98) preminula je 13. marta, a bila je pozitivna na koronavirus. Fuad Joldić (60), još jedan Bejzin sin, preminuo je 15. marta. On je kao i njegov brat Hariz bio hospitaliziran zbog teške upale pluća, kojoj je podlegao.

Damir Joldić izgubio je nenu i dvojicu amidža, a za Faktor kaže da su Hariz i Fuad hospitalizirani na Klinici za plućne bolesti u Slavinovićima, istoga dana, 1. marta.

- Hariz je preminuo prvi, a nena Bejza jako je teško podnijela smrt sina i preminula je nekoliko dana poslije njega. Ona nije imala upalu pluća, niti nekih težih simptoma koronavirusa, ali se pokazalo da je bila Covid-pozitivna. Amidža Fuad bio je priključen na respirator i nije izdržao - ispričao je Damir Joldić.

Fuad Joldić bit će ukopan sutra na mezarju u planama, gdje je prije nekoliko dana ukopana njegova majka, a nedugo prije nje i njegov brat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.