Bosanska Krupa

Traktorom kosio travu i aktivirao ručnu bombu

Objavljeno: 07.08.2019. u 14:26

Istražitelji su na zemlji pronašli tragove i dijelove eksplozivne naprave koji ukazuju na to da se radi o ručnoj bombi

FOTO: Ilustracija

Policiji u Bosanskoj Krupi preksinoć je prijavljeno da je došlo do eksplozije na jednom poljoprivrednom imanju, te je u toku istragu kako bi se utvrdilo ko je ostavio ili bacio bombu na toj lokaciji. 

Kako saznajemo u MUP-u Unsko-sanskog kantona, pedesetosmogodišnjak iz mjesta Hašani, u općini Bosanska Krupa, oko 21.25 sati prijavio je kako je pola sata ranije traktorom kosio travu na parceli koja je u vlasništvu njegovog zeta, te da je došlo do eksplozije neke naprave. 

Policija je izašla na teren i utvrdila da su prilikom eksplozije nastala manja oštećenja na traktoru i da je pukla šajba na kabini, ali da tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba. Budući da je pala noć, istražitelji su sutradan nastavili obavljanje uviđaja, te su na zemlji pronađeni tragovi i dijelovi eksplozivne naprave koji ukazuju na to da se radi o ručnoj bombi. 

O svemu je obaviješteno i Tužilaštvo USK, te je ovo djelo okvalifikovano kao izazivanje opće opasnosti.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije