Sarajevo

Tražili novac za polaganje ispita: Potvrđena optužnica protiv uposlenika UNSA

Objavljeno: 16.04.2019. u 11:04

Nakon potvrđivanja optužnice odlukom Općinskog suda u Sarajevu optuženi Irfan Šuško pušten je iz pritvora i izrečena mu je zabrana kontaktiranja i sastajanja sa svjedocima i optuženima

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Irfana Šuške, Hamde Alića, Dike Šarić, Aide Bičakčić, Hasana Bičakčića, Kerima Bičakčića i Valide Hubić zbog krivičnih djela primanje dara ili drugih oblika koristi, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem i davanje dara ili drugih oblika koristi.

Prema navodima iz optužnice, Irfan Šuško se tereti da je u junu i julu 2017. godine kao profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu uz posredovanje optuženog Hamde Alića zahtijevao i uzeo novac u iznosu od oko 1.500 maraka za polaganje ispita iz predmeta Histologija i embriologija životinja i čovjeka. Navedeni novac su optuženi dijelili između sebe.

Istovremeno, Irfan Šuško, Valida Hubić, tehnička sekretarica na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, i Dika Šarić optuženi su da su pomagali Hasanu Bičakčiću, studentu Stomatološkg fakultetu u Sarajevu, da nezakonito, tačnije, bez učenja položi Anatomiju. Zauzvrat su im roditelji Bičakčića obećali novac u iznosu od nekoliko hiljada maraka.

Nakon potvrđivanja optužnice odlukom Općinskog suda u Sarajevu optuženi Irfan Šuško pušten je iz pritvora i izrečena mu je zabrana kontaktiranja i sastajanja sa svjedocima i optuženima.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije