open-navfaktor-logo
search
Zaštićena područja
Trebević, Skakavac, Vrelo Bosne i Bijambare bilježe dobru posjećenost
Posjetilaca na ovim destinacijama ima iz svih dijelova svijeta
27.07.2019. u 09:47
get url
text

U okviru Kantonalne javne ustanova za zaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo su Trebević, Skakavac, Vrelo Bosne i Bijambare, a upravo ta područja bilježe dobru posjećenost u ljetnom periodu, a posjetilaca ima iz svih dijelova svijeta.

- Kao i prošle godine u ovo doba zaštićena područja Kantona Sarajevo su vrlo dobro posjećena, naročito Vrelo Bosne i Bijambare. I Trebević bilježili veliku posjećenost a tome doprinosi i žičara koja prevozi veliki broj ljudi - kazao je Feni stručni saradnik za promociju i marketing Javne ustanove Zaštićena prirodna područja KS Mustafa Zvizdić.

Naglasio je da ima posjetilaca iz svih dijelova svijeta.

- Na Vrelu Bosne i Bijambarama preovladavaju turisti iz arapskih zemalja, ali i iz drugih dijelova svijeta, od Amerike do Rusije. Pored posjetioca iz BiH ima dosta turista i iz Poljske, Češke, iz regiona. Ravnomjerno je zastupljen broj posjetilaca domaćih i stranih - kazao je Zvizdić dodavši kako je na Biijambarama ove godine zapažen znatno veći broj posjetilaca iz Poljske i Češke.

Zaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo nude posjetiocima brojne sadržaje, a svako područje ima svoju specifičnu ponudu.

- Vodopad Skakavac je najveći vodopad u regionu (98 metara), Bijambare su specifične po pećinama, Trebević je poznato izletiše Sarajlija, kao i Bentbaša. Svako područje nosi svoju specifičnost u kojima posjetioci mogu uživati i boraviti u ugodnom prostoru tokom ljetnog perioda. Područja, koja su na maloj udaljenosti od glavnog grada BiH, predstavljaju sklonište od vrućina, oaza su kiseonika i zelenila. Predstavljaju idealno mjesto za odmor od stresa i buke - istakao je Zvizdić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.