Praznici

Turisti iz Evrope i Azije oduševljeni ambijentom u Sarajevu

Objavljeno: 30.12.2018. u 14:25

Najviše turista dolazi Hrvatske i Srbije, ali su brojni i oni iz Makedonije, Turske, Indonezije, Italije, Poljske, Španije...

FOTO: AA

Brojni turisti iz regije i svijeta koji namjeravaju Novu godinu dočekati u Sarajevu oduševljeni su ambijentom i ljudima koje su ovdje zatekli. Bilo da je riječ o onima koji su tek stigli i prvi put su u Bosni i Hercegovini i Sarajevu, ili onima koji često dolaze, zajedničko im je što uživaju u boravku tu i svemu što grad nudi.

Najviše turista s kojima je ekipa Anadolu Agency (AA) imala prilike razgovarati u starom dijelu grada, dolazi iz Hrvatske i Srbije, ali su brojni i oni iz Makedonije, Turske, Indonezije, Italije, Poljske, Španije...

 Mirjana iz Hrvatske već nekoliko puta je dolazila u Sarajevo.

-Sad već treću godinu zaredom imam prilike sudjelovati u velikom događaju za Novu godinu i moram priznati da je meni osobno, i svim ljudima koji dolaze sa mnom iz Hrvatske, svake godine Sarajevo poseban doživljaj zbog atmofsere, puno života, divni ljudi, puno topline... - rekla je Mirjana koja je kazala kako su prošle godine bili na javnom dočeku uz Zdravka Čolića, a ranije uz Dinu Merlina i posjetioci su bili oduševljeni.

Dodala je kako je bilo hladno, ali da to nisu osjetili zbog radosti i divnih ljudi koji su im pružali lijepu dobrodošlicu.

Agnes iz Indonezije prvi put je u Sarajevu, ali joj se mnogo dopalo i namjerava ga u budućnosti ponovo posjetiti. Dodala je kako je impresivno i svidio joj se spoj nekoliko kultura.

-U novoj godini bih željela putovati više, možda ponovo u Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu. Zaista je lijepo ovdje - rekla je Agnes, koja je dodala da su ona i grupa ranije posjetili Mostar i Međugorje.

Foto: Anadolija

Fizioterapeutkinja Damla Ertekin (25) dolazi iz Istanbula i prvi put je u Sarajevu iako vuče korijene iz Bosne i Hercegovine. Sarajevo joj se veoma dopada, a u narednih nekoliko dana namjeravaju posjetiti muzeje i druga kulturno-historijska mjesta.

-U novoj godini očekujem prvenstveno uspjeh, zdravlje i naravno sreću za sve - rekla je Ertekin.

Lorenzo iz Italije u posjetu je došao na poziv prijatelja i oduševljen je atmosferom u gradu. Kazao je kako voli putovati i da je to jedan od razloga posjete Sarajevu. U novoj godini želi da dani budu dobri, a on sretan.

-Dopada mi se ovdje. Sviđaju mi se atmosfera, ljudi, hrana... Hrana je izvrsna - rekao je Lorenzo koji s prijateljima namjerava posjetiti i Beograd.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije