open-navfaktor-logo
search
Washington
Turković se sastala sa Madeleine Albright, najavljena posjeta BiH
Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković sastala se danas u Washingtonu sa Madeleine Albright, bivšom državnom sekretarkom Sjedinjenih Američkih Država, predsjednicom National Democratic Institute (NDI) te predsjednicom "Albright Stonebridge" grupe.
24.06.2021. u 13:27
get url
text

- Razgovaralo se o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i u regionu te o ulozi međunarodne zajednice. Albright veoma pomno prati dešavanja i učestvovala je na saslušanju u Kongresu SAD-a, a u vezi sa formiranjem politike administracije predsjednika Joea Bidena prema Bosni i Hercegovini i Zapadnom Balkanu.

Sagovornice su u dužem razgovoru razmijenile stavove te izrazile očekivanje da će ojačani angažman SAD-a u Bosni i Hercegovini i regiji biti podsticaj za ubrzavanje reformskih procesa, posebnu u smjeru jačanja države, vladavine prava i borbe protiv korupcije. Albright je prihvatila poziv ministrice Turković da posjeti Bosnu i Hercegovinu te podržala aktivnosti na euroatlanskom putu Bosne i Hercegovine - stoji na Facebook profilu minstrice vanjskih poslova BiH.

Ćemerlina, izlijevanje kanalizacije u podrum, 23.06.2021.
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.