open-navfaktor-logo
search
Devet aktivnih slučajeva
Tuzlanski kanton: Već 12 dana nema pozitivnih, dodatno porastao broj oporavljenih
Na Univerzitetskom klničkom centru (UKC) Tuzla u posljednja 24 sata na koronavirus testirana su 172 uzorka i svi su negativni, rekla je ministrica zdravstva Tuzlanskog kantona Dajana Čolić. To znači su već 12. dan zaredom, svi testovi urađeni na virus SARS-CoV-2 u UKC-u Tuzla negativni, a za to vrijeme urađena su 1.633 testa.
25.04.2020. u 15:57
get url
text

U Zavodu za mikrobiologiju UKC-a Tuzla od 27. marta do danas na koronavirus testirano je 3.254 uzoraka, a 84 ih je bilo pozitivno.

- Trenutno na TK imamo devet aktivnih pozitivnih slučajeva koronavirusa. Broj otpuštenih iz bolnice kao oporavljenih iznosi 26, a u kućnoj izolaciji oporavilo se 46 oboljelih od bolesti COVID-19. Imali smo jedan premještaj u druge kantone i dva smrtna slučaja. Na UKC-u Tuzla liječi se jedna osoba, a u kućnoj izolaciji je osam oboljelih - rekla je danas ministrica Čolić.

U posljednja 24 sata oporavile su se još dvije osobe, pa tako ukupan broj oporavljenih u TK iznosi 72, naprema samo devet aktivnih slučajeva.

Kada su u pitanju klasteri na području TK Medicinski institut Bayer, bivši Centar za srce, broji četiri pozitivne osobe, Sapna tri, a Srebrenik dvije zaražene osobe.

Na području TK u kućnoj izolaciji se nalazi 390, a u karantinu je 279 osoba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.