open-navfaktor-logo
search
Historijski blam
U Borcu potpisali "predaju": Tek na proljeće će zaigrati na hirbidnom travnjaku
Fudbalski klub Borac domaće utakmice na hibridnoj podlozi Gradskog stadiona, prema posljednjim informacijama, neće igrati prije početka proljetnog dijela sezone!
10.10.2022. u 15:52
get url
text

Radovi na potpunoj rekonstrukciji terena u Banjoj Luci počeli su 1. juna, trava je postavljena krajem septembra, ali još nije počeo proces "šivanja", kojim bi radovi bili kompletirani, a koji uveliko zavisi od radova na stadionu Veleža, gdje se također vrše radovi na zamjeni travnate podloge.

Kako piše UNA, čiji novinari su danas obišla radove na stadionu, trava još nije potpuno spremna za "šivanje" koje će izvršiti firma Tarkett Sports, pionir u izradi hibrdinih travnjaka.

Dok Britanci ne preuzmu dirigentsku palicu, na stadionu su radnici grčke kompanije Helassod, koja priprema teren. No, od njih nismo mogli mnogo toga da saznamo.

- Bez komentara - bio je odgovor izvjesnog Kostasa, supervizora na gradilištu, od kojeg je UNA pokušala "izvući" više podataka, ali, uzalud.

- Travnjak će biti spreman onda kada to objavi Fudbalski savez BiH. Tako piše u ugovoru -  dodao je Kostas, uz opasku da će teren biti pravi dragulj i da će domaćin morati da osigura mašine i alate koji će ga održavati na nivou najkvalitetnih u Evropi.

VEZANI TEKST - Bageri se vratili na Koševo, hoće li hibridni teren "leći" do derbija Sarajevo - Željo?

A s obzirom na to da je već sada izvjesno da će rokovi biti još jednom prolongirani, u Borcu su potpisali "predaju".

- Travnjak u Mostaru još nije završen. Problem je nastao sa mašinom koja korjenu trave dodaje plastiku. Kako postoji samo jedna, dok god ne završi posao na stadionu Veleža, neće stići u Banja Luku. Dakle, nije sigurno kada će to biti. Ako smo već čitavu jesen igrali u Bosanskom Novom, nama ta eventualna jedna utakmica ovdje neće mnogo značiti. Zato je, po meni, najrealnije da proljeće počnemo kako dolikuje, kod kuće. Da taj teren bude završen kako treba. Ako bismo forsirali, ubrzali radove na silu, mogli bismo samo da si napravimo dodatni problem - iskren je predsjednik Borca Stojan Malbašić.

Postavljanje hibridnih terena Vico Zeljković, predsjednik FSBiH, svojevremeno je najavio kao historijski projekat, ali je na kraju ispao veliki blam o kojem će se dugo pričati. A, po svemu čemu svjedočimo, neko bi za velike propuste trebao i odgovarati... 

 
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.