open-navfaktor-logo
search
Praznična atmosfera
U centru Tuzle niknut će zabavni gradić: Doček Nove godine uz "Plavi orekstar"
I ove godine bit će nastavljena tuzlanska tradicija dočeka dječije Nove godine u podne 31. decembra
24.11.2018. u 17:52
get url
text
dječija Nova godina u Tuzli

Zimski bazar na Trgu slobode u Tuzli ove godine bit će veći i raskošniji nego ikad, a sve one koji u Tuzli dočekaju Novu godinu u 2019. će uvesti "Plavi orkestar". U centru Tuzle bit će postavljeno 30-ak drvenih kućica, pravi mali grad, a tokom mjesec dana trajanja, gosti će uz muzičke sadržaje, imati na raspolaganju bogatu ponudu hrane i pića, moći će kupiti domaće prehrambene proizvode, rukotvorine majstora starih zanata, suvenire...

Tradicionalni novodgodišnji bazar "Zimska čarolija", u pomoć Grada Tuzle, već pet godina organizira Udruženje samostalnih obrtnika grada Tuzle, a ove godine će im se priključiti udruženje "Venus amica", dok će doček Nove godine organizirati Turistička zajednica grada Tuzle.

Pored glavnih zvijezda večeri "Plavog orkestra", kako nezvanično saznajemo, u novogodišnjoj noći u Tuzli će nastupiti lokalni "TNT Band", kao i ekipa FM Jama, predvođena Frenkiejem.

- Otvaranje "Zimske čarolije" predviđeno je 7. decembra, a planirano je da završimo dan nakon pravoslavnog Božića, 8. januara. Za to vrijeme proslavit ćemo oba Božića i Novu godinu - kaže Slađana Jovičić, sekretar Udruženja samostalnih obrtnika grada Tuzle.

I ove godine bit će nastavljena tuzlanska tradicija dočeka dječije Nove godine u podne 31. decembra, a tu će biti i članovi lokalnih motoklubova, takozvani motomrazevi, koji će djeci dijeliti paketiće.

Doček Nove godine u Tuzli u protekle dvije godine podignut je na znatno viši nivo. Prije dvije godine na glavnom gradskom trgu u novogodišnjoj noći nastupio je Amel Ćurić, a prošle su glavne zvijezde bile "Frajle". Sigurno da zabava neće izostati ni uz "Plavi orkestar".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.