Počast prvom predsjedniku

U Donjem Vakufu obilježena godišnjica smrti Alije Izetbegovića

Objavljeno: 19.10.2018. u 14:02

Polaganjem cvijeća na spomen-ploču na mostu "Alija Izetbegović“, danas je u Donjem Vakufu obilježena 15. godišnjica smrti prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića

Donjovakufljani su posebno vezani za prvog predsjednika BiH Aliju Izetbegovića

Uz čelnike općinske vlasti, događaju su prisustvovali predstavnici javnih ustanova i preduzeća, boračkih udruženja, političkih organizacija te učenici Mješovite srednje škole.

- Ovo je tradicija, koju njegujemo već nekoliko godina, kako bismo odali počast prvom predsjedniku nezavisne Bosne i Hercegovine, rahmetli Aliji Izetbegoviću, i svim našim šehidima - kazao je načelnik Donjeg Vakufa Huso Sušić.

Dodao je da će se tradicija obilježavanja značajnih godišnjica nastaviti, s ciljem "čuvanja od zaborava borbe za opstojnost građana i države Bosne i Hercegovine“.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Donji Vakuf Naser Rujanac kazao je kako se ovaj datum u tom gradu obilježava na osnovu Odluke o praznicima i značajnim datumima. 

- Mi, Donjovakufljani, posebno smo vezani za prvog predsjednika Bosne i Hercegovine Aliju Izetbegovića. Shodno tome, i most u centru grada, koji je bio porušen u proteklom ratu, nosi njegovo ime - naglasio je Rujanac.

Istim povodom, upriličen je historijski čas, a o liku i djelu Alije Izetbegovića govorio je prof. Husein Čepalo, dok je dovu proučio glavni imam u Donjem Vakufu Esad ef. Slipac.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije