Tuga

U Kasapovićima klanjana dženaza Azri i Almi Hajrić, žrtvama pijanog vozača

Objavljeno: 09.12.2018. u 15:25

Kasapovići, Novi Travnik i cijela srednja Bosna obavijeni su tugom, a izrazi saučešća pristižu iz cijelog svijeta

FOTO: AA

Foto: AA

U mjestu Kasapovići kod Novog Travnika danas poslije ikindija-namaza klanjana je dženaza i obavljen ukop majci Azri Hajrić (30) i njenoj 9-godišnjoj kćerki Almi, koje su tragično stradale preksinoć kada ih je vozilom "opel astra" usmrtio pijani vozač Nermin Rustempašić.

Glavni imam u Novom Travniku Haris ef. Amidžić, čija su dvojica sinova povrijeđena u istoj nesreći, u suzama je predvodio dženazu 9-godišnjoj Almi, a dženazu Azri je predvodio muftija travnički Ahmed ef. Adilović.

Kasapovići, Novi Travnik i cijela srednja Bosna obavijeni su tugom, a izrazi saučešća pristižu iz cijelog svijeta.

Azra Hajrić, rođena Turić imala je 30 godina (1988) u trenutku smrti. Njena kćerka Alma, preselila je u desetoj godini života (2009).

FOTO: TNT PORTAL

Bez supruge i kćerke ostao je Mirnes Hajrić, sin i brat Eldar, jedno od povrijeđene djece u nesreći. Azrin otac Smail, majka Nedira, brat Emir, sestra Delila, porodice Hajrić i Turić, kao i mnogobrojna rodbina i prijatelji, danas su na bolji svijet ispratili Azru i Almu.

Među ožalošćenima su i učenici i nastavnici Osnovne škole koju je pohađala Alma, među kojima je i njeno odjeljenje IV1.

Nermin Rustempašić, koji je skrivio saobraćajnu nesreću danas je predat Tužilaštvu SBK, koje je od suda zatražilo da mu bude određen pritvor. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije