open-navfaktor-logo
search
Od subote
U kompleksu "Safet Zajko" otvoren veliki hangar za prikupljanje pomoći Turskoj i Siriji
U kompleksu Centra za edukaciju, sport i rekreaciju "Safet Zajko" u subotu je otvoren veliki hangar za prikupljanje humanitarne pomoći.
13.02.2023. u 14:36
get url
text

Građani Bosne i Hercegovine čine sve kako bi pružili podršku, pomogli građanima Turske i Sirije koji su u razornom zemljotresu ostali bez domova i bez svojih najmilijih.

Veliki broj volontera iz općine Novo Sarajevo i "Merhameta" brižljivo pakuje i sortira robu koju građani doniraju - odjeća, obuća, deke, električne grijalice. 

Na pitanje, šta je potrebno donirati, kazali su da su potrebne deke, jastuci, posteljine, hrana za bebe, pelene, konzervisana hrana, termos-boce, pelene za djecu, ali i pelene odrasle, električne grijalice. 

Od kako je zemljotres 6. februara potresao Tursku i Sriju, građani BiH organizirano, putem humanitarnih organizacija, prikupljaju donacije za pomoć preživjelima. 

Punktovi za prikupljanje pomoći su otvoreni diljem BiH.

Građani Bosne i Hercegovine pomažu građanima u Turskoj i Siriji donacijama, a više od 140 spasavalaca je na terenu, kao i jedinica privremenog sastava i tim Oružanih snaga Bosne i Hercegovine iz sastava Balkanskih medicinskih snaga (BMTF) je u Turskoj. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.