open-navfaktor-logo
search
Rezultati obdukcije
U krvi i urinu nije bilo tragova kokaina i alkohola, Maradonino srce otkrilo problem
U posljednjem nalazu urina Diega Armanda Maradone nisu otkriveni tragovi alkohola i droga, no drugi nalazi su potvrdili da je legendarni fudbaler imao dosta problema sa srcem, jetrom i bubrezima.
23.12.2020. u 13:30
get url
text

Obdukcija koja se sprovedena nakon smrti legendarnog fudbalera otkrila je da je Maradona koristio lijekove poput quetiapina, venlafaxina i levetiracetama.

Upravo neki od ovih lijekova otkrivaju da je Maradona imao i pshičkih problema.

Naime, quetiapine se koristi kod depresije, šizofrenje i bipolarnog poremećaja, dok venlaxfaxin se koristi kod napada panike.

Ranitidin je također otkrive u nalazima, a zanimljivo da tragovi svih lijekova koji su otkriveni mogu biti uzrok aritmije, a testovi su potvrdili da Maradona nije koristio lijekove za srčane probleme koje je imao.

Nakon odbukcije objavljeno je da je Maradonino srce težilo 503 grama, što je skoro duplo veća težina srca od čovjeka njegovih godina.

Državni tužioci vode istragu nakon Maradonine smrti kako bi pokušali utvrditi je li bio tokom oporavka nakon što je dvije sedmice ranije napustio bolnicu poslije opracije hematoma na mozgu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.