open-navfaktor-logo
search
Tužna vijest
U Sarajevu od koronavirusa preminuo Mensur Brdar
U Sarajevu je danas od posljedica zaraze koronavirusom preminuo Mensur Brdar, dugogodišnji direktor Ljiljana i organizator brojnih vjerskih manifestacija širom Bosne i Hercegovine.
21.07.2020. u 21:27
get url
text

Ovu tužnu informaciju za Faktor potvrdio je njegov dugogodišnji prijatelj i saradnik Mehmed Bajraktarević.

- Nažalost, napustio nas je jedan veliki čovjek kojeg su svi poštovali. Tri decenije smo se družili i sarađivali na brojnim manifestacijama. Bio je iskren prijatelj i čovjek kojeg sam mnogo volio. Nikada nije volio da se ističe i uvijek se krio, mada je radio vrhunske stvari. Krio se zbog svoje velike skromnosti. Posljednju godinu spremali smo veliki koncert duhovne muzike koji je trebao biti održan 18. aprila. Sve smo morali prolongirati zbog koronavirusa, čija je, nažalost, i on žrtva - kaže Bajraktarević koji ističe da je Brdar uvijek bio spreman svima pomoći.

Krajem 80-tih godina Brdar je bio vaspitač i profesor hora u Gazi Husrev-begovoj medresi. U karijeri je organizirao 20-tak velikih manifestacija, kao što su koncert ilahija i kasida u Zetri 1990. godine, koncert Jusufa Islama u Sarajevu, Tri hafiza, koncert Safeta Isovića u Zetri.... Brdar je nekoliko godina bio direktor televizije Alfa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.